Vitraž je stekleno, večinoma iz več barvnih stekel sestavljeno okno. Koščki stekla so povezani s svinčenimi trakovi ali bakreno folijo ( tiffaniy ), tako da vitražu dajo trdnost in stabilnost. Čeprav je vitraž po večini uporabljen za ravne površine, v sodobnosti uporabljamo vitraž tehniko tudi za tridimenzionalne strukture in skulpture. Sama tehnika je podobna mozaiku. Osnovne surovine za izdelavo stekla so: pesek, soda, in apnenec. Tekočo talina stekla obdelujejo pri temperaturi 900-1200C.

Obarvano steklo ustvarijo z dodajanjem kovinskih oksidov (železa – rdeča barva, bakra – zelena barva, kobalta – modra barva, mangana, kroma). Namen vitraža je ustvariti efekt s svetlobo, ki prodira skozenj, zato se ta umetnost imenuje tudi slikanje s svetlobo.

Pri nas imamo dolgoletno tradicijo in bogate izkušnje. Že 20 let oblikujemo in izdelujemo vitraže kot za vaš dom, v poslovnih objektih, cerkvah in kot dekoracijo v ambientu.

Vitraž izdelki so neverjetno lepi, barviti in elegantni, ter imajo dolgo življensko dobo. V siju svetlobe pa prinašajo pravo magičnost.

« 2 of 2 »